De ce iertarea e buna pentru suflet

De ce iertarea e buna pentru suflet

Când cineva ti-a făcut ceva rau   sau  a spus ceva care te doare, ranindu-ti profund sentimentele , poate fi dificil să treci de acest lucru și sa ierti. Poți retrăi acel incident din nou și din nou, sau auzi acele cuvinte jignitoare în cap în mod constant. Acest lucru este valabil mai ales în cazul în care persoana are sau a avut un model de comportament jignitor față de tine. Desi e dificil, iertarea este de fapt importanta pentru sanatatea ta emotionala si fizica. Cum așa?

Toată lumea este imperfectă și toată lumea spune și face lucruri care sunt dureroase! Luând aceste lucruri prea personal sau   a decide să alungi oamenii din viata ta, deoarece au făcut ceva împotriva ta va duce în cele din urmă sa dai afara toată lumea din viața ta.

De ce iertarea e buna pentru suflet

Un alt motiv pentru care iertarea și este importanta pentru sanatatea ta, deoarece emoțiile negative față de o singură persoană pot duce la sentimente negative tot timpul; acest lucru te privează de bucurie în viață și poate deteriora alte relații. Ca un exemplu, să presupunem că fratele tău te-a tachinat destul de mult, atunci când erati mai tineri. Dacă nu ai învățat să treci de aceste comentarii care te-au rănit si te- au provocat, ai putea fi supărata, în general, și ai stima de sine scazuta. Poți lua comentariile altor persoane mult prea serios, care, la rândul lor aduce neliniște în jurul tau. Toate acestea pot duce la stres, resentimente, frustrare, furie, și alte sentimente foarte negative.

De ce iertarea e buna pentru suflet

Aceste sentimente se pot transforma în daune fizice. Când ești stresata sau ai senzație de furie, este posibil să ai o creștere a tensiunii arteriale și creșterea frecvenței cardiace. Aceste emoții pot interfera cu somnul, astfel încât esti întotdeauna obosita si poti suferi de dureri de cap si lipsa de concentrare. Puteți simți, de asemenea greata si ameteli.

Evitarea acestor emotii negative, iti va proteja sănătatea, dar, la rândul său, iertarea altora va conduce, de asemenea, la mai multă bucurie în viața ta. Când poți trece cu vederea micile imperfecțiuni sau resentimente, vei invata sa apreciezi ceea ce alți oameni iti ofera și poate fi mai distractiv. Vei fi, de asemenea, înconjurata de mai mulți oameni și vei fi mult mai în pace cu tine însuți.

Iertarea nu înseamnă că ar trebui să păstrezi oamenii in viața ta, care sunt abuzivi sau extrem de nesănătosi atunci când vine vorba de relații. Cineva care foloseste abuz fizic, emotional sau spune minciuni despre tine sau fura de la tine, sau care te critică în mod constant și te ia in deradere în fața altora, nu ar trebui să fie păstrat în viața ta. Fii iertătoare pe cat posibil, dar de asemenea pastreaza in viata ta oamenii care merita.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *